Siirry suoraan sisältöön

Osallisuuden ajan 10-vuotis juhlavuosi

Osallisuuden aika täyttää vuonna 2024 kymmenen vuotta! Vuosikymmenen kestänyttä taivalta vietetään muun muassa uudistetulla visuaalisella ilmeellä, OA:n ystäväkirjalla sekä järjestämällä erilaisia juhlallisuuksia ja kertyneihin oppeihin liittyviä tilaisuuksia. Vuoden tapahtumat julkaistaan tapahtumakalenterissamme.

10 X Kiitos

Osana 10v juhlallisuuksia haluamme kiittää kymmentä merkittävää henkilöä tai tahoa, joiden kanssa olemme saaneet tehdä merkityksellisiä yhteistöitä. Jokainen palkittava saa kiitoksena kunniakirjan, jossa mukana OA-palapelin pala kuvastamassa sitä, kuinka Osallisuuden aika rakentuu monien tahojen ja organisaatioiden työstä ja uskosta nuoriin, kokemustietoon ja osallisuuden merkitykseen. Ilman näiden toimijoiden vankkumatonta tukea ja työtä emme olisi olemassa.


Helmikuun palkittava:

Kansanedustaja Maria Guzenina

Helmikuussa palkitsimme Kansanedustaja Maria Guzeninan. Guzenina on tehnyt yhteistyötä Osallisuuden ajan kanssa aina yhdistyksen alkuajoista alkaen. Halusimme kiittää Guzeninaa tärkeästä, merkittävästä ja sydämellisestä tavasta, jolla hän on edistänyt nuorten osallisuutta ja kokemusasiantuntijana toimimista sekä edistänyt kokemustiedon kuulumista päätöksenteossa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Guzenina on myös kutsunut Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijat vuosittain eduskuntaan Vallankumous lastensuojelussa -tapahtumaan sekä kokemuskirjastoon.

Katso videolta, miten Maria vastaa kysymyksiin nuorten toimijuuden ja kokemustiedon merkityksestä, yhteistyöstä OA:n kanssa ja ikimuistoisista muistoista OA:n kokemusasiantuntijoiden kanssa.


Maaliskuun palkittava:

Sosiaalialan lehtori Annemari Kantanen

Maaliskuussa palkitsimme sosiaalialan lehtori Annemari Kantasen. Kantanen on tehnyt yhteistyötä Osallisuuden ajan kanssa useiden vuosien ajan. Kantanen on aiemmin toiminut ammattilaisohjaajana OA:n kehittäjäryhmässä ja pitää nykyään kokemusasiantuntijuutta ja Osallisuuden aikaa vahvasti esillä opetuksessaan sosiaalialan lehtorina Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Katso videolta, miten Annemari vastaa kysymyksiin kokemustiedon merkityksestä, yhteistyöstä OA:n kanssa ja merkittävistä kohtaamisista kokemusasiantuntijoiden kanssa.


Huhtikuun palkittava:

Vanhempi yliopistonlehtori Aino Kääriäinen

Huhtikuussa palkitsimme yliopistonlehtori Aino Kääriäisen. Kääriäinen on tehnyt yhteistyötä Osallisuuden ajan kanssa aivan yhdistyksen alkuajoista alkaen. Osallisuuden aika ry haluaa juhlavuotenaan kiittää Ainoa tärkeästä työstä nuorten kokemustiedon aseman vahvistamiseksi akateemisessa opetuksessa. Kääriäinen on mahdollistanut sen, että Helsingin yliopiston sosiaalityön opinnoissa kuuluu ja näkyy kokemustieto.

Katso videolta, miten Aino vastaa kysymyksiin kokemustiedon merkityksestä ja yhteistyöstä OA:n kanssa.


Toukokuun palkittava:

Johtava sosiaalityöntekijä Sonja Soini

Toukokuussa palkitsimme sosiaalityöntekijä Sonja Soinin. Sonja on tehnyt monipuolista yhteistyötä OA:n kanssa peräti kolmessa eri työpaikassa! Sonja on muun muassa ottanut OA:n kokemusasiantuntijat mukaan ”kysy lastensuojelusta” -hankkeen sisältöjen luomiseen, osallistunut Osallisuus lastensuojelussa -podcastiin ja luonut blogisisältöjä yhdessä OA:n kanssa.

Katso videolta, miten Sonja vastaa kysymyksiin kokemustiedon merkityksestä urallaan sekä muistelee yhteistöitä OA:n kanssa.


Kesäkuun palkittava:

Esittelijäneuvos Tapio Räty

Kesäkuussa palkitsimme Eduskunnan esittelijäneuvos Tapio Rädyn, tuttavallisemmin lasujuristi Tapsan. Tapio on ollut mukana useissa OA:n toiminnoissa sekä tehnyt äärimmäisen merkittävää työtä asiakkaiden oikeuksien toteutumiseksi ja edistämiseksi.

Katso videolta, miten Tapio vastaa kysymyksiin siitä, miten hän on päätynyt työhönsä, millaisia muistoja hänellä on yhteistyöstä OA:n kanssa sekä millaisen tulevaisuuden hän haluaisi nähdä.

Tapio Räty