Siirry suoraan sisältöön

Ammattilaisille

Hei lastensuojelun teemojen kanssa työskentelevä ammattilainen tai opiskelija!

Haluaisitko osallistua lastensuojelukentän kehittämiseen? Kiinnostaisiko sinua tukea lastensuojelun kokemustiedon hyödyntämistä päätöksenteossa? Olet oikeassa paikassa! Mahdollistamme yhteiskehittämisen paikkoja sekä ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden välisen dialogin. Osallisuuden ajan kautta voit toimia lukuisissa erilaisissa rooleissa mahdollistamassa nuorten kokemusäänen kuulumista!


Dialogi-illat

Dialogi-illassa lastensuojelun ammattilaiset sekä alan opiskelijat pääsevät keskustelemaan yhdessä lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden kanssa. Mukana myös alustaja, joka virittää keskustelun käyntiin puheenvuorollaan aiheesta. Illasta saat eväitä omaan työhösi ja pääset kohtaamaan lastensuojelun asiakkuuden kokeneita nuoria tasavertaisina keskustellen.  syntyneet ajatukset pääset viemään eteenpäin myös työyhteisöön ja työkentälle. 


Jaa osaamistasi

Osallisuuden ajan toiminnan ytimessä on yhteiskehittämisen ajatus. Kehittääksemme lastensuojelusta ja yhteiskunnastamme mahdollisimman toimivan, tarvitsemme monenlaisia ääniä ja näkökulmia. Voit jakaa asiantuntijuuttasi meille tapahtumissamme sekä kirjoittamalla esimerkiksi vieraskynätekstin. Tarvitsemme asiantuntijoita myös esimerkiksi vierailijoiksi podcast-jaksoihimme sekä dialogi-iltojen alustajiksi.


Työpaikat

Tällä hetkellä Osallisuuden ajalla ei ole auki työpaikkoja. Mahdollistamme kuitenkin mielellämme työharjoittelujaksoja osallisuudesta, lastensuojelun kehittämisestä ja nuoria koskevista ilmiöistä kiinnostuneille opiskelijoille. Lisäksi meille voi tulla TET-jaksolle. Voit hakea työharjoitteluun laittamalla meille sähköpostia.


Yhteistyöt

Kiinnostaako yhteistyö Osallisuuden ajan kanssa? Onko mielessäsi hanke, jossa Osallisuuden ajan osaamiselle voisi olla tarvetta? Haluaisitko mahdollistaa jotakin piirissämme toimiville lastensuojelun kokemusasiantuntijoille? Olemme avoimia kuulemaan monenlaisia ideoita! Laita meille viestiä ja vaihdetaan ajatuksia mahdollisesta yhteistyöstä.

Tilaa kokemusasiantuntijuutta

Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuoret ovat kysyttyjä puhujia ja kouluttajia. Kokemusasiantuntijuus sopii myös erinomaisesti yhteiskehittäviin tilaisuuksiin. Olemme olleet mukana esimerkiksi sisäministeriön pyöreän pöydän keskusteluissa, korkeakoulujen kursseilla, kouluissa, sijaishuoltopaikoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Voit myös pyytää meiltä kokemusasiantuntijaryhmän konsultaatiota!

Kaksi nuorta käsikynkässä vihreän taustan edessä katsovat toisiaan silmiin ja hymyilevät.