Siirry suoraan sisältöön

Hei sinä lastensuojelun kokenut 15-29-vuotias nuori!

Haluaisitko auttaa ja tukea omalta osaltasi nykyisiä lastensuojelun asiakkaita tai päästä vaikuttamaan lastensuojelua koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksiin? Tule osaksi Osallisuuden ajan porukkaa!

Osallistumistavat

Kehittäjäryhmät

Osallisuuden aika järjestää erilaisia kehittäjäryhmiä, jossa keräännytään nuorten kesken keskustelemaan ja toteuttamaan nuorten omaa kehittämisprojektia. Tavoitteena voi olla yleisen tiedon lisääminen, eri tahojen kouluttaminen tai muu vaikuttamistyö. Perusryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Lisäksi järjestämme lyhyempiä teemakehittäjäryhmiä, kuten avohuollon- tai seksuaaliväkivallan ryhmät, joissa paneudutaan jonkun tietyn teeman käsittelyyn ja kehittämiseen intensiivisemmin.

Aktiviteettien kautta vaikuttaminen

Osallisuuden aika järjestää erilaisia nuorten toivomia liikunta-, kulttuuri- ja taideteemaisia aktiviteetteja, joissa pyritään tekemään vaikuttamistyötä esimerkiksi luovuuden kautta. Osallistuja pääsee tekemisen kautta tutustumaan muuhun ryhmään, oppimaan uutta ja ehkä ylittämään itsensä! Aktiviteetit ovat maksuttomia.

Dialogi-illat ja kokemuskirjastot

Dialogi-illat ovat yhteiskehittäviä tilaisuuksia, joissa nuoret pääsevät kehittämään ja pohtimaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja haastaviin lastensuojelua koskettaviin ilmiöihin. Iltoja järjestetään 1-2/kuukausi. Kokemuskirjastot ovat konsepti, jossa nuoret pääsevät kohtaamaan ihmisiä esimerkiksi eduskunnassa tai Oodissa, ja kertomaan tarinaansa ja kokemuksiaan ”kirjan lainaajalle”. Tilaisuudet ovat fasilitoituja ja valvottuja Osallisuuden ajan puolesta.

Nuori katsoo kameraan ja hymyilee. Taustalla kaksi nuorta työskentelemässä kynät kädessä.
Nuorten Turvasatama

Nuorten Turvasatama on OA:n, Pesäpuu ry:n sekä Auta Lasta ry:n yhteishanke. Toimintaa toteutetaan Nuorten Turvasatama -Discord-serverillä, joka mahdollistaa nimettömän, matalan kynnyksen ja vertaistuellisen osallistumismahdollisuuden kohderyhmän 13–29-vuotiaille nuorille verkkovälitteisesti. Serveri on auki 24/7.

Kokemusasiantuntijakeikat

OA:n kautta voi toimia keikkailevana lastensuojelun kokemusasiantuntijana. Keikoista maksetaan kokemusasiantuntijalle palkkio. Keikkailuun tarvittavat taidot opitaan Osallisuuden ajan toiminnassa, ja jokaiselle keikalle valmistaudutaan yhdessä OA:n työntekijän kanssa.

Lasu-sisaruksena toimiminen

Osallisuuden ajan kautta voit toimia neuvoa ja tukea antavana lasu-sisaruksena! Osallisuuden aika kerää lastensuojelua koskevia kysymyksiä eri tahoilta, ja välittää ne sisaruksille. Toiminnassa pääset oman kokemuksesi taustoittamana auttamaan muita nuoria.

Oman tarinan jakaminen

Osallisuuden aika haluaa tarjota äänen ja alustan kaikenlaisille nuorten tarinoille ja kokemuksille lastensuojelusta. Voit jakaa oman kokemuksesi meille joko kirjoituksen, äänen tai taiteen kautta. Kuulostaako vaikealta? Voit kertoa tarinasi myös puhelussa suullisesti, ja me OA:n työntekijät voimme tehdä siitä tiivistyksen.


Miksi Mukaan Osallisuuden ajan toimintaan?


Seitsemän ihmistä nojailevat kaiteeseen ja juttelevat iloisena.


Pääkaupunkiseudun toiminnot


❤ Kehittäjäryhmien toiminta

Aktiviteetit

Dialogi-illat ja kokemuskirjastot

❤ Laitosvierailut

❤ Kokemusasiantuntijana toimiminen ja keikkailu

Kaksi ihmistä katsovat läppäriä, toisella kädessä myös kännykkä.


Muu Suomi


❤ Lasu-sisaruksena toimiminen

Oman tarinan jakaminen haastattelun tai taiteen avulla

❤ Ajoittainen etäosallistuminen ryhmiin tai tapahtumiin

❤ Laitosvierailut

❤ Jos etäosallistuminen kiinnostaa, laita meille viesti!


Haluaisitko mukaan toimintaan?

Muu Suomi – Laita wa-viestiä Josefiinalle: +358 40 1695649
Pääkaupunkiseutulainen – Laita viestiä Hetalle: +358 40 1895591