Siirry suoraan sisältöön

Ystäväkirja: Kati Palsanen

  • tehnyt

Nimi: Kati Palsanen

Sidos OA:han: Perustajajäsen, entinen varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla: innostuva, aikaansaava ja positiivinen

Miten ja milloin päädyit mukaan OA:n toimintaan? Olin mukana perustamassa Osallisuuden aikaa keväällä 2014 yhdessä lastensuojelukokemusta omaavien nuorten kanssa. Taustalla oli vuodesta 2010 alkanut Nuoret kehittäjät -toiminta, jota olin vetänyt ensin yhdessä Länsi-Helsingin lastensuojelun työntekijöiden kanssa ja joka vuosina 2012-2013 oli osa Sosiaalialan osaamiskeskus Soccan toimintaa, jota silloin vedin yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Tiia Hippin kanssa. Kun hankekausi Soccassa päättyi, niin saimme edelleen puhujapyyntöjä ympäri Suomea, joten päätimme perustaa oman yhdistyksen, joka toimisi jatkossa kotipesänä lastensuojelun kokemusasiantuntijatoiminnalle.

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle? Olen lähtökohtaisesti aina hyvällä tuulella. Pysyn hyvällä tuulella onnistumisten ja iloisten ihmisten avulla.

Hauska muisto OA:sta? Oi, ihania muistoja on paljon! Esimerkiksi tulee mieleen yksi tilanne, jossa eräs nuori oli käynyt vasta yhdellä ryhmäkerralla, mutta hän oli ollut erittäin innostuneen oloinen toiminnasta ja tuonut omia ajatuksiaan hyvin innokkaasti esille. Ihmetelimme, kun hän ei tullut seuraavalla kerralla, eikä sitä seuraavallakaan. Sitten soitimme hänen perään, koska halusimme kuulla, miksi hän ei tullut uudelleen. Hän kovasti ihmetteli perään soittelua, koska hänhän oli jo kertomassa omat ajatuksensa. Hän kertoi pitäneensä todella paljon ryhmäkerrasta, mutta nyt hänellä oli tunne, että hän on tullut kuulluksi, eikä kokenut tarvetta tulla enää uudelleen. Tämä oli minulle todella tärkeä oivallus, että siinä missä joku toinen nuori hyötyy pidemmästä ryhmäprosessista, jonkun toisen nuoren osallisuuden kokemus täyttyy yhdestä kerrasta. Ja tätä meidän aikuisten on tärkeää kunnioittaa. Tunsinpa tälläkin kertaa itseni tyhmäksi, kun en ollut tullut tätä samalla tavalla ajatelleeksi.

Toivotukset OA:lle 10v juhlavuoden kunniaksi: Superpaljon onnea ja jätti-iso kiitos kaikille Osallisuuden ajan tärkeää työtä eteenpäin vieneille! Olette timantteja jokainen ❤

Avainsanat: